< Terug naar overzicht

Aantal vacatures blijft stijgen

In april ontving de VDAB 24.769 vacatures. Dat is bijna een kwart meer dan in april 2010. Vooral sectoren die erg te lijden hadden onder de crisis zoeken opnieuw medewerkers.

Dat meldt de VDAB in zijn maandelijks werkaanbodoverzicht. In april 2011 ontving de VDAB 23,4 procent vacatures meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

In vergelijking met de vorige maand (maart 2011) was er in april echter een daling van het aantal vacatures (- 15,3 procent). Naar verluidt is dit niet abnormaal. De laatste jaren was maart meestal een sterke maand, gevolgd door een zwakkere aprilmaand.

Tijdens de voorbije twaalf maanden ontving de VDAB 282.837 vacatures. Dat is ruim een kwart meer (+27,5 procent) dan in dezelfde periode een jaar geleden (mei 2009 – april 2010).

Vooral de vraag naar hogergeschoolden kent een grote stijging, plus 32,6 procent. Maar ook de vraag naar werknemers met een laag studieniveau en zelfs zonder studievereisten neemt toe (+ 29,3 procent).

Opvallend is dat de sectoren die erg te lijden hadden van de economische crisis massaal vacatures openstellen. Vanaf november 2008 daalde de vraag naar personeel in deze sectoren fors. Vanaf 2010 heeft de vraag zich echter herpakt, vandaar de relatief hoge verschilpercentages bij deze sectoren.

De vraag naar ingenieurs, informatici en vrachtwagenchauffeurs blijft sterk stijgen. Beroepsgroepen met een lagere vraag maar met een sterke toename zijn onder andere economen/adviseurs bedrijfsbeheer (1824 vacatures, +78,5 procent) en inpakker (1329 vacatures, +55,3procent).

Bron: VDAB

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen