< Terug naar overzicht

Aantal vacatures blijft sterk stijgen

In april 2016 werden 18.745 vacatures rechtstreeks gemeld aan de VDAB in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, exclusief vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 37,3 procent meer dan in april 2015.

Het gecumuleerd aantal ontvangen vacatures over de laatste twaalf maanden is 194.820, een stijging van 20 procent in vergelijking met de twaalf maanden voordien (mei 2014 – april 2015). Vorige maand zagen we een verschil van +17,3 procent, de maand daarvoor was het +17,0 procent. Daarmee blijft het aantal ontvangen vacatures bij de VDAB stijgen.

Sectoren 

De tien sectoren die de voorbije twaalf maanden de meeste vacatures gemeld hebben, kennen allemaal een verdere toename. De sectoren ‘Informatica, media en telecom’, Gezondheidszorg’ en ‘Bouw’ blijven ook deze maand de sterkste stijgers. Zij hebben respectievelijk 50,6 procent, 31,4 procent en 29,1 procent meer vacatures gemeld dan tijdens de twaalf maanden voordien. De andere grote sectoren groeien ook, maar het stijgingspercentage blijft hier onder het gemiddelde (20,0 procent).

Bron: VDAB (vdab.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen