< Terug naar overzicht

Aantal thematische verloven stijgt

Het aantal werknemers dat gebruik maakt van ouderschapsverlof steeg op een jaar tijd met zeven procent. Zo’n vier procent koos in september voor het nieuwe stelsel van 1/10de ouderschapsverlof.

Het aantal werknemers dat tijdskrediet of loopbaanonderbreking opneemt daalt. Het aantal thematische verloven daarentegen stijgt, zo blijkt uit recente cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Bijna tweederde (62 procent) van de uitkeringen in het kader van tijdskrediet en loopbaanonderbreking hebben betrekking op het eindeloopbaanstelstel waarmee oudere werknemers voor hun pensioen hun werkregime lichter maken.

Bij de thematische verloven (ouderschapsverlof, medische bijstand en palliatief verlof) staat ouderschapsverlof bovenaan met 78 procent van de aanvragen. Daarbij gaat de voorkeur vooral uit naar een vermindering van het werkregime met een vijfde (66 procent). Het aantal voltijdse onderbrekingen is met 8 procent vrij beperkt.

Ook de vraag naar het nieuwe stelsel waarbij werknemers sinds 1 juni hun werkregime met een tiende kunnen verminderen, is nog beperkt. In september kozen 2652 werknemers voor deze vorm van ouderschapsverlof.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen