< Terug naar overzicht

Aantal personen met handicap bij Vlaamse overheid nauwelijks gestegen

Het aandeel personen met een handicap of chronische ziekte in het personeelsbestand van de Vlaamse overheid is in de loop van 2013 gestegen van 1,3 tot 1,4%.

Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) op een schriftelijke vraag van Patricia Dewaele (LDD). Bourgeois geeft toe dat het moeilijk wordt om eind 2015 de beoogde 3% te halen.

Als verklaring verwijst Bourgeois niet alleen naar het beperkt aantal aanwervingen, maar ook naar het aantal pensioneringen. Bijna een kwart van de werknemers uit deze kansengroep is ouder dan 55 jaar.

De lichte stijging is te wijten aan de geleverde inspanningen om personeelsleden die langdurig ziek zijn, te reïntegreren en de vrijwillige registratie van personen met een handicap of chronische ziekte die al aanwezig zijn op de werkvloer, te verhogen.

In 2012 werd aan aanpassingen van de werkplaats en ondersteuning 830.213 euro gespendeerd en in 2013 was dat welgeteld 870.447 euro. In de begroting 2014 is hiervoor 896.000 euro gereserveerd.

Bron: De Standaard/De Redactie

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen