< Terug naar overzicht

Aantal Franse grensarbeiders fel toegenomen

In 12 jaar tijd is het aantal Franse grensarbeiders in Belgiƫ met 77% toegenomen. Er zijn nu ongeveer 39.000 Franse grensarbeiders aan de slag in ons land.

Volgens het Franse instituut voor statistiek en economische studies Insee past de stijging van het aantal Franse grensarbeiders in België in een algemene trend in het land. Behalve naar Duitsland, is het aantal Franse grensarbeiders in 12 jaar tijd overal toegenomen. In totaal werken er nu 42% meer Fransen in hun buurlanden, goed voor meer dan 350.000 personen.

Op nummer 1 staat nog altijd Zwitserland met nagenoeg 160.000 Franse grensarbeiders, van wie 88.000 in het 'Franse' Genève. In Luxemburg vinden we ongeveer 69.000 Franse grensarbeiders en in Duitsland 50.000.

In België zijn die pendelaars over de Franse grens vooral arbeiders, zoals in Duitsland. In Genève gaat het echter vooral om hooggeschoolden en in Luxemburg om bedienden.

In de tegenovergestelde richting zijn er veel minder pendelbewegingen: in Frankrijk zijn amper 30.000 grensarbeiders aan het werk, van wie bijna de helft uit België komt.

Bron: Trends (trends.knack.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen