< Terug naar overzicht

Aantal faillissementen daalt sterk

Het aantal faillissementen is in januari weer gedaald in Belgiƫ. Er gingen vorige maand 916 bedrijven over de kop, een daling met 14% tegenover dezelfde maand vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van handelsinformatiekantoor Graydon. Met 1763 jobs op de tocht daalt het resulterende personeelsverlies met 18,72%.

Het aantal faillissementen blijft wel hoog, maar zowel in januari 2014 als in januari 2013 waren de cijfers gevoelig hoger. Positief is dat we voor de elfde maand op rij, telkens in vergelijking met dezelfde maanden van de vorige jaren, een daling noteren: voor het eerst sinds het uitbreken van de bankencrisis meten we een faillissementsgraad onder 0,9%.

De situatie blijkt te verbeteren over het hele land. De teller voor Vlaanderen staat na één maand op 434 faillissementen (-23,19% ten opzichte van 2014), voor Brussel gaat het om 156 uitspraken (exact hetzelfde als in 2014) en in Wallonië om 315 cases (-9,74%). Deze daling zet zich in alle provincies door, behalve in de provincie Waals-Brabant.

Bron: De Standaard (standaard.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen