< Terug naar overzicht

Aantal arbeidsongevallen bij uitzendkrachten gedaald

Het aantal arbeidsongevallen bij uitzendkrachten is in 2013 gedaald met 8% in vergelijking met 2012. Voor de meer dan 190.000 jobstudenten die via een uitzendkantoor werken, bedraagt de daling van de ongevallenfrequentie meer dan 14%. Het aantal verloren arbeidsdagen in de sector van de uitzendarbeid is met 4,6% verminderd.

Dat blijkt uit het jaarverslag voor 2013 van Preventie en Interim (PI), de centrale preventiedienst voor de sector van de uitzendarbeid. In 2013 daalde de tewerkstelling van uitzendkrachten met 0,7%. De achteruitgang is minder uitgesproken dan in 2012, toen de tewerkstelling met 6,2% daalde.

Bij de jobstudenten die als uitzendkracht werken, is er een toename van de werkgelegenheid. De activiteiten van de jobstudenten in de uitzendondernemingen bedragen ondertussen 12,8% van het totaal van de sector.

In 2013 werden 6791 arbeidsongevallen genoteerd met minstens één dag arbeidsongeschiktheid. Globaal is er een daling van de arbeidsongevallen met 8%, met een frequentiegraad die de kaap van de 40 benadert. Ook het aantal verloren arbeidsdagen is met 4,6% gedaald, met een werkelijke ernstgraad van 0,85.

Bij de jobstudenten die als uitzendkracht werken, zijn de frequentiegraad en de ernstgraad nog aanzienlijker verminderd. Zo is het aantal ongevallen met 14,8 % gedaald en het aantal verloren dagen met 15,8%.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen