< Terug naar overzicht

Aanslagen Brussel: bedrijven kunnen tijdelijke werkloosheid inroepen

Bedrijven kunnen tijdelijke werkloosheid wegens overmacht inroepen als hun personeel onmogelijk aan de slag kan gaan ten gevolge van de aanslagen in Brussel op dinsdag 22 maart. Dat meldt minister van Werk en Economie Kris Peeters, die de RVA opdracht heeft gegeven daarover richtlijnen uit te sturen.

Het bijstaan van de slachtoffers is voor minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V) de absolute prioriteit. Maar daarnaast wil hij de economische schade zo veel mogelijk beperken, en bedrijven de optie van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht bieden. “Dit is een beslissing in het belang van de draagkracht van onze ondernemingen.”

Overmacht

Tijdelijke werkloosheid slaat op werknemers die verbonden zijn aan een arbeidscontract, maar van wie de arbeidsprestaties tijdelijk zijn verminderd of opgeschort. Eén van de redenen daarvoor kan overmacht zijn. Die kan worden ingeroepen als de uitvoering van het arbeidscontract onmogelijk is door omstandigheden die zich plots voordoen buiten de wil van de werkgever en werknemer om. De aanslagen en de daaraan verbonden gevolgen, zoals de sluiting van de luchthaven of het openbaar vervoer, gelden volgens het kabinet-Peeters momenteel als overmacht.

Momenteel zijn de werkprestaties in verschillende ondernemingen verminderd of opgeschort. Bepaalde ondernemingen kunnen de gevolgen van de aanslagen opvangen door bijvoorbeeld telewerk aan te bieden, maar dat is niet haalbaar voor elk bedrijf of elke sector.

Werkloosheidsuitkering

Een tijdelijk werkloze heeft automatisch recht op een werkloosheidsuitkering. In dat geval moet de werkgever een schrijven richten aan de directeur van het Werkloosheidsbureau.

Bron: Deredactie.be


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen