< Terug naar overzicht

Aanrader: Stichting Loonwijzer actief in 196 landen

De kennis en informatie van Stichting Loonwijzer (WageIndicator Foundation) is nu beschikbaar voor werkgevers, werknemers en eigenlijk iedereen in 196 landen, zowat de gehele wereld dus. De stichting werd 21 jaar geleden opgericht aan de Universiteit Amsterdam. Een regelmatig bezoek waard voor ieder bedrijf dat internationaal actief is en zich een beeld wil vormen over loon- en arbeidsvoorwaarden, cao’s, sociaaljuridische zaken en heel wat meer, gelijk waar.

Op dit moment kunnen werkgevers en werkenden in alle landen wereldwijd het minimumloon raadplegen dat voor hen geldt. In april worden de laatste nationale websites gelanceerd. Daardoor kan men in al die landen, van Guinee tot Qatar en van Spanje tot Rusland, gebruikmaken van de informatie die Stichting Loonwijzer aanbiedt.

Met behulp van die nationale websites, in een of meer officiële landstalen, wordt men voorzien van informatie over zijn positie op de arbeidsmarkt. Dat kan duidelijk maken of men beloont of beloond wordt volgens het minimumloon of op basis van het gangbare salaris voor een beroep. Voor driekwart van alle landen heeft Loonwijzer bovendien leefbare lonen berekend, die inzicht geven in het salaris dat nodig is om te voldoen aan de basisbehoeften. Daarnaast is voor veel landen de complete arbeidswetgeving in kaart gebracht, waarmee kan worden nagegaan of de werkgever zich houdt aan de wet. Ook bruto/netto-berekeningen staan in de aanbieding.

Stichting Loonwijzer verzamelt de informatie over salarissen en wetgeving wereldwijd met behulp van enquêtes ter plaatse en via de websites. Ook wordt onderzoek gedaan in samenwerking met lokale universiteiten (voor België is dat het Hoger Instituut voor de Arbeid, KU Leuven), vakbonden en andere partners, ondersteund door het internationale team van WageIndicator Foundation en een groot aantal stagiairs van over de hele wereld. Deze data worden vervolgens geanalyseerd en vergeleken. Dit werk draagt bij tot de uiteindelijke missie van de stichting: het vergroten van de transparantie op de arbeidsmarkt wereldwijd, ten gunste van werknemers, werkgevers, sociale partners en alle andere werkenden.
Een aanrader voor internationaal actieve bedrijven.

Bron: wageindicator.org

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen