< Terug naar overzicht

Aanpak agressie kan beter

Driekwart van de Nederlandse ziekenhuizen schiet tekort als het gaat om het aanpakken van agressie. Medewerkers worden onvoldoende voorgelicht en getraind.

Dat blijkt uit een inspectierapport van de Inspectie SZW van het ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hoewel de aanpak van agressie en geweld tegen medewerkers hoog op de agenda staat bij ziekenhuizen, blijkt toch dat bij driekwart van de geïnspecteerde ziekenhuizen de aanpak nog tekortschiet.

Het zou vooral gaan om zaken als onvoldoende voorlichting en training of het ontbreken van een goede analyse van incidenten. Ook komt men niet altijd toe aan het evalueren van het beleid en de maatregelen tegen agressie en geweld. De opvang en nazorg van medewerkers was bij de meeste ziekenhuizen in orde.

De inspecties stelde ook bij 52 procent van de geïnspecteerde ziekenhuizen overtredingen vast bij het beheersen van de werkdruk. Daarbij ging het vooral om een gebrekkig plan van aanpak, onvoldoende maatregelen tegen werkdruk en het ontbreken van een evaluatie van de aanpak.

Bron: Nursing.nl

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen