< Terug naar overzicht

Aandelenopties steeds populairder

Van alle Belgische werknemers met een variabel loon, heeft vandaag 9,20 procent een systeem van aandelenopties (of warrants). Dat is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 5,82 procent in 2011. Het systeem is bovendien lang geen privilege meer van kaderleden.

Een aandelenoptie is het recht om een bepaald aantal aandelen aan te kopen binnen een bepaalde termijn en tegen een vooraf vastgestelde of nog vast te stellen prijs. Zodra de aandelenopties beschikbaar zijn, kan de werknemer die verkopen. In zowat negen op de tien gevallen kiest de werknemer ervoor om vanaf de eerste dag te verkopen. En zo goed als iedereen van de resterende tien procent verkoopt binnen de twee weken. Slechts een absolute minderheid kiest ervoor om de aandelenopties langere tijd te houden, als een belegging. Zo blijkt uit een studie van HR-dienstenverlener SD Worx.

Voordeliger voor werknemer en werkgever

Iets meer dan vier op de tien (42 procent) van de Belgische beroepsbevolking heeft een variabel loon. Vooral het systeem van aandelenopties wint steeds meer terrein als manier om een bonus te laten uitbetalen. Het systeem biedt dan ook voordelen aan zowel de werknemer als de werkgever. Die laatste hoeft geen sociale lasten te betalen, wat wel het geval zou zijn als een bonus cash wordt uitbetaald. De werknemer houdt op zijn beurt netto meer over van zijn bonus.

Bij een klassieke cash uitbetaling houdt een werknemer aan een bonus van 1000 euro bruto ongeveer 470 euro netto over. Dat is nauwelijks een derde van wat het de werkgever kost. Kiezen de werkgever en de werknemer ervoor om datzelfde budget aan aandelenopties te besteden, kan het nettobedrag oplopen tot 670 euro bij een beursneutrale evolutie. Dat is een stijging met maar liefst 40 procent.

Voornamelijk bij bedrijven met 250 tot 499 werknemers is het systeem van aandelenopties populair, met net geen 14 procent bij wie een variabel loon heeft. Bij bedrijven met meer dan duizend werknemers liggen de cijfers het laagst, met net geen vier procent. Bij bedrijven tot 50 werknemers is dat 6,89 procent.

Bij de sectoren scoort de bouw het hoogst met 23,20 procent, gevolgd door de farmacie (17,13 procent) en industrie (14,20 procent).

Heel wat interesse bij zelfstandigen

Veel zelfstandige bedrijfsleiders laten zich door hun vennootschap een bescheiden salaris uitkeren. Door aandelenopties met garantie op te nemen in hun verloningspakket, kan de vennootschap de prestaties van de zelfstandige zaakvoerder correcter bezoldigen tegen een meer aanvaardbare fiscale kostprijs. De HR-dienstverlener is voor de zomer met dit aanbod gestart en merkt reeds heel wat interesse. Het ziet er dus naar uit dat de formule ook bij zelfstandige bedrijfsleiders zal aanslaan.

Bron: SD Worx (sdworx.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen