< Terug naar overzicht

Aanbod vacatures houdt stijgende lijn

In mei 2016 werden 19.340 vacatures rechtstreeks gemeld aan de VDAB in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, exclusief vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 42,9 procent meer dan in mei 2015.

Het gecumuleerd aantal ontvangen vacatures over de laatste twaalf maanden is 200.622, een stijging van 23,1 procent in vergelijking met de twaalf maanden voordien (juni 2014 – mei 2015). Vorige maand zagen we een verschil van +20,0 procent, de maand daarvoor was het +17,3 procent. Daarmee blijft het aantal ontvangen vacatures bij de VDAB stijgen.

De tien sectoren die de voorbije twaalf maanden de meeste vacatures gemeld hebben, kennen allemaal een verdere toename. De sectoren ‘Informatica, media en telecom’, 'Gezondheidszorg’ en ‘Bouw’ blijven ook deze maand de sterkste stijgers. Zij hebben respectievelijk 63,4 procent, 39,8 procent en 34,6 procent meer vacatures gemeld dan tijdens de twaalf maanden voordien. De andere grote sectoren groeien ook wel, maar het stijgingspercentage blijft daar onder het gemiddelde (23,1 procent).

Bron: VDAB (vdab.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen