< Terug naar overzicht

84 procent voelt zich vervreemd van zijn werk

Uit een internationale studie blijkt dat 84 procent van de werknemers vervreemd is van zijn werk. In de VS ligt dat percentage op 70, wat het Amerikaanse bedrijfsleven 550 miljard dollar per jaar kost.

Zo'n 18 procent van de werknemers is zelfs ‘actief vervreemd’ van zijn werk. Dit betekent dat ze hun werk vaak niet naar behoren uitvoeren en hun werkgever zelfs schade berokkenen. Dat blijkt uit cijfers van Gallup. Het onderzoek duikt op in het boek 'Hier wil je werken' van sociaalpsycholoog Ron Friedman.

Vervreemde werknemers kosten het Amerikaanse bedrijfsleven 550 miljard dollar per jaar. En dan doen de Amerikanen het zelfs nog beter dan het internationaal gemiddelde. Uit een internationale studie bleek immers dat 84 procent van de globale werknemers vervreemd zou zijn van zijn werk.

Opvallend is dat de betrokkenheid, of het gebrek eraan, de laatste 15 jaar min of meer constant blijft. De gemiddelde werkgever kan zijn medewerkers maar moeilijk aan zich binden. Of, zo oppert Ron Friedman, hij ziet de waarde van zijn werknemers niet in. “Bepaalde sectoren, zoals technologie, richten zich meer op de relatie tussen betrokkenheid en het functioneren. Maar dat zijn uitzonderingen, andere liggen nog ver achterop”, zo luidt het verdict.

Bron: De Standaard (standaard.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen