< Terug naar overzicht

8 op de 10 werknemers raadplegen werkmail ook in het weekend

81 procent van de werknemers consulteert zijn professionele mailbox ook in het weekend. Meer dan de helft (55 procent) controleert zelfs na 11 uur ’s avonds nog zijn werkmails.

Door het toenemende gebruik van smartphones en tablets is e-mail toegankelijker dan ooit. Een studie, in opdracht van softwareontwikkelaar GFI Software bij 503 werknemers uit Amerikaanse kmo's, bevestigt de vervaging van de grens tussen werk- en privéleven. Zo geeft 81 procent van de respondenten aan zijn werkmails te bekijken in het weekend, 55 procent checkt deze zelfs na 11 uur 's avonds en 59 procent controleert de werkmailbox ook tijdens vakanties. Daarnaast bekijkt 64 procent buiten de normale werkuren zijn e-mails minstens één keer per dag.

Ook tijdens belangrijke gebeurtenissen blijken e-mails af en toe voorrang te krijgen. Eén op de tien geeft namelijk toe zijn e-mails te checken tijdens een schoolevenement van de kinderen, 9 procent zelfs tijdens een trouwfeest en 6 procent tijdens een begrafenis.

Belangrijkste communicatiemiddel

Meer dan driekwart (76 procent) van de werknemers zegt tijdens de werkuren binnen het uur te antwoorden op e-mails, bijna een derde (32 procent) beantwoordt ze zelfs al binnen de 15 minuten.

Hoe groter het bedrijf, hoe groter de kans dat een werknemer zijn e-mails checkt buiten de kantooruren. 66 procent van de respondenten werkzaam in bedrijven met minder dan 10 werknemers checkt zijn mails buiten de werkuren, terwijl dit bij 75 procent van de werknemers bij grote bedrijven het geval is.

Uit de studie blijkt dan ook dat e-mail voor velen nog steeds het belangrijkste communicatiemiddel is op kantoor:

  • 44 procent van de respondenten gebruikt e-mail meer dan welk ander communicatiemiddel.
  • 28 procent vertrouwt voornamelijk op de telefoon.
  • 22 procent heeft een voorkeur voor face-to-face communicatie.
  • 6 procent verkiest instant messaging.

Bron: GFI (gfi.com) en Jobat (jobat.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen