< Terug naar overzicht

70 procent van de Belgen heeft werk dat aansluit bij zijn opleidingsniveau

Zeven op de tien Belgen hebben het gevoel dat hun werk in overeenstemming is met het niveau van hun opleiding. Met dit resultaat situeren de Belgische werknemers zich boven het internationale gemiddelde.

Dat blijkt uit onderzoek in het kader van de Randstad Werkmonitor, gewijd aan de mismatch van vaardigheden en het moeilijk vinden van het juiste talent. 66 procent van de werknemers stelt vast dat hun werkgever moeite heeft met het vinden van de juiste persoon voor sommige functies. Voor 46 procent van de Belgen ligt het probleem in het vinden van de juiste persoon voornamelijk bij hooggekwalificeerde profielen.

Goede match tussen opleidingsniveau en functie


Op internationaal niveau heeft 66 procent van de werknemers het gevoel dat hun functie in overeenstemming is met hun studies. De twee leiders op vlak van een optimale aansluiting zijn India (82 procent) en Hongkong (78 procent). Daartegenover staan Japan (37 procent) en Slovakije (48 procent).

Bij de Belgen vindt 70 procent dat er een goede aansluiting is tussen hun werk en hun opleiding. België onderscheidt zich het meest op vlak van overkwalificatie. Slechts 28 procent van de werknemers vindt zich overgekwalificeerd voor de uitgeoefende functie.

Een resultaat dat sterk contrasteert met China (84 procent), Turkije (78 procent) en Griekenland (69 procent), waar de werknemers de weinige opportuniteiten die zich aanbieden met beide handen grijpen, zelfs indien het werk onder hun werkelijke potentieel ligt.

Moeilijk om specifiek talent te vinden


Algemeen geeft 60 procent van de werkgevers aan moeite te hebben met het vinden van de juiste persoon. In Brazilië is de witte raaf het moeilijkst te vinden. Maar ook België ontsnapt niet aan het fenomeen: 66 procent van de Belgische werknemers stelt vast dat hun werkgever geconfronteerd wordt met deze problematiek.

Vier op de tien Belgen is van mening dat de werkgevers binnen de drie jaar met een knelpunt op vlak van gekwalificeerd personeel zal geconfronteerd worden.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen