< Terug naar overzicht

7 op de 10 werknemers verzwijgen sollicitatie bij andere werkgever

Bepaald niet alle werknemers vertellen openlijk tegen de baas dat ze ook solliciteren bij een andere werkgever. Zo houdt 70 procent een sollicitatie het liefst geheim en reageert 56 procent van de ondervraagden ook op een vacature wanneer zij niet actief op zoek zijn naar een andere job.

Het onderzoek is uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van Monsterboard bij ruim 500 werkende Nederlanders. Hieruit blijkt dat 55 procent van de ondervraagden geen vrije dag opneemt om het sollicitatiegesprek te laten plaatsvinden. Ook gebruikt slechts 7 procent een smoes tegenover de werkgever om die dag weg te kunnen.

Als werknemer mag je dan wel volledig vrij zijn om ergens anders te solliciteren, toch moet je goed bedenken wat de consequenties zijn voordat je dit aan je baas voorlegt. Zo kan het de sfeer op de werkvloer negatief beïnvloeden, maar het kan je positie op het werk ook juist versterken. Bijvoorbeeld wanneer je werkgever je echt niet kwijt wil.

Jongeren zeer actief in elders solliciteren

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat 56 procent van de ondervraagden ook reageert op een vacature wanneer zij niet per se op zoek zijn naar een andere baan. Wanneer een leuke vacature voorbij komt, reageert 20 procent hier direct op. Van de totale beroepsbevolking gaat 44 procent helemaal niet in op andere vacatures, voornamelijk omdat deze groep geen interesse heeft in een andere baan. Jongeren zijn trouwens het meest actief op de arbeidsmarkt. Twee derde komt direct in actie wanneer er een vacature online komt. Slechts 23 procent van de jongeren heeft geen enkele interesse in een nieuwe baan.

Bron: P&O Actueel (penoactueel.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen