< Terug naar overzicht

6 procent meer bruggepensioneerden ondanks Generatiepact

Eind 2010 telde ons land 116.995 voltijds bruggepensioneerden. Dat betekent zes procent meer dan begin 2006 bij de invoering van het Generatiepact.

Dat blijkt uit het rapport dat de Nationale Arbeidsraad (NAR) aan federaal minister van Werk Joëlle Milquet (CDH) heeft voorgelegd. Het Generatiepact heeft maar gedeeltelijk gewerkt.

De algemene activiteitsgraad van oudere werknemers in ons land is wat toegenomen, maar ligt nog altijd een stuk lager dan het Europese gemiddelde. Meer dan zes op de tien Belgen ouder dan 55 werken niet en zijn ook niet werkzoekend. In de rest van Europa is dat maar vijf op de tien.

In de categorie jonger dan 55 is het aantal bruggepensioneerden wel met tachtig procent gedaald. En volgens de gegevens van de RVA is er in augustus ook een lichte daling van het aantal bruggepensioneerden gemeten.

Anderzijds loopt de sterke daling van het aantal bruggepensioneerden jonger dan 55 gelijk met een explosieve toename van het aantal werknemers dat in een systeem van deeltijds tijdskrediet stapt.

Bron: Gazet van Antwerpen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen