< Terug naar overzicht

6 op de 10 HR-managers zijn bereid om medewerkers te laten telewerken

Februari brengt traditiegetrouw een aantal veranderingen met zich mee. Zo zal de regeling over occasioneel thuiswerken in het wetsontwerp van Kris Peeters omtrent Werkbaar Wendbaar Werk in voege treden vanaf 1 februari. Concreet houdt dit in dat werknemers die geconfronteerd worden met een moeilijke of onvoorziene situatie, aan hun werkgever zullen kunnen vragen om occasioneel telewerk te verrichten.

In een groot aantal bedrijven is deze vorm van flexibel (of werkbaar wendbaar) werk reeds ingeburgerd en een onderzoek van het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf Robert Half bij HR-managers toonde aan dat flexibiliteit op de werkplek één van de belangrijkste trends is op de werkvloer. Het wettelijk kader komt dus zeker niet te vroeg.

HR-managers geloven dan ook in de mogelijkheden van thuiswerken: bijna 6 op de 10 HR-managers (58 procent) gaf aan dat hij bereid is om zijn werknemers van thuis te laten werken. Nog eens 3 procent van de HR-managers wil het occasioneel toelaten zoals bij stakingen of bepaalde weersomstandigheden.

Tal van voordelen

Bijna de helft van de bevraagde HR-managers (47 procent) is ervan overtuigd dat thuiswerken productiever kan zijn. Daarnaast zijn er ook voordelen voor de werk-privébalans en is er een positieve invloed op de prestaties van het personeel. Medewerkers die tevreden zijn over hun job en de werkomstandigheden, zijn doorgaans productiever en blijven langer trouw aan een bedrijf. Bedrijven versterken op die manier dus hun aanwervings- en retentiebeleid, alsook hun inspanningen in het kader van 'employer branding'.

Bron: Robert Half (roberthalf.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen