< Terug naar overzicht

6 op de 10 Belgische ondernemers vrezen voor de economie onder president Trump

64 procent van de Belgische ondernemers vreest dat de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten een negatieve invloed zal hebben op de Belgische economie.

Dat blijkt uit een enquête van het Neutraal Syndicaat van Zelfstandigen (NSZ). Aan de enquête namen 767 zelfstandigen en kmo-bedrijfsleiders deel. De verkiezing van Trump was ook voor hen een enorme verrassing. 

Slechts 7 procent van de ondervraagden zou Trump dan ook een kans gegeven hebben om het Witte Huis in te nemen. Opvallend: slechts 10 procent van de ondernemers zou op hem gestemd hebben, mochten ze Amerikaan zijn. Bijna de helft zou gekozen hebben voor Hillary Clinton, 36 procent voor geen van beide en 6 procent zou niet gaan stemmen zijn.

De verkiezingsuitslag was niet enkel onverwacht, ze blijkt ook niet bepaald gewenst. 66 procent vindt het een slechte zaak dat Trump verkozen werd tot president, terwijl 64 procent vreest dat het economisch beleid dat hij bepleit, en dat vooral de bescherming van de Amerikaanse markt vooropstelt, een negatieve invloed zal hebben op de Belgische economie. Bij exporterende kmo’s ligt dat aantal (83 procent) nog gevoelig hoger. Slechts 4 procent van de ondernemers denkt dat het beleid van Trump positief zal zijn voor de wereldwijde en de Belgische economie.

“Het is duidelijk dat de grote meerderheid van de zelfstandigen en de kmo’s in ons land zich schrap zet voor moeilijke tijden”, besluit NSZ-voorzitter Mattheeuws. “Na de Brexit eerder dit jaar, vormt de verkiezing van Trump de tweede belangrijke internationale gebeurtenis die invloed heeft op de wereldwijde en de Belgische economie.”

Bron: De Standaard (standaard.be) en NSZ (nsz.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen