< Terug naar overzicht

6 op de 10 Belgen willen verhuizen voor een job

De Belg stelt zich flexibel op bij het zoeken naar een nieuwe job. De helft is bereid zich meer dan 40 kilometer te verplaatsen voor het werk. Een kwart is zelfs bereid buiten Europe te gaan wonen voor zijn werk.

Dat blijkt uit een rondvraag van jobsite StepStone en JCI (Junior Chamber International) bij 483 jobzoekers. Hoewel 38 procent nooit wil verhuizen voor zijn werk, zijn zes op de tien Belgen wel bereid om te verhuizen voor een nieuwe job. Bijna een kwart (24 procent) wil zelfs Europa verlaten voor zijn job.

Bijna de helft van de ondervraagden is trouwens al eens elders gaan wonen voor een nieuwe job. Gevraagd naar wat iemand tegenhoudt om te verhuizen voor zijn job, verwijzen ze meestal naar familie en vrienden. Anderzijds is de helft bereid zich meer dan 40 kilometer te verplaatsen voor zijn werk.

Driekwart van de ondervraagden heeft al eens gesolliciteerd in een andere sector. De belangrijkste drijfveren daarvoor zijn routine doorbreken en zichzelf professioneel ontwikkelen. Meer werkzekerheid of een hoger salaris spoort slechts een minderheid aan om een job te zoeken in een andere sector.

1 reactie

  • Op 11 februari 2018 om 14u33, zei Timmie Smet:

    Ik zou nooit overwegen om te verhuizen! Ik heb net een eigen stek gekocht waar ik echt wel iets van wil maken, en dat voor tientallen jaren. Een job is tegenwoordig zo vergankelijk. Bedrijven veranderen, alsook jouw motivatie en interesses. Ik zie mezelf geen 5 jaar voor dezelfde werkgever werken. Tot hiertoe ben ik er immers niet in geslaagd om mezelf toe te staan om te 'binden' met het bedrijf. Ik wil in de eerste plaats mijn job doen. Zaken zoals bedrijfsnormen en -waarden, en bevlogenheid zijn voor mij minder van tel, misschien omdat ik enkel korte dienstverbanden gewoon ben. Ik ben daar om te werken, niet om vrienden te maken en me daardoor afhankelijk te maken! En mijn mobiliteit wordt sowieso beperkt doordat ik geen auto heb. Dat kan ik gewoon niet betalen en bekostigen van mijn loontje!

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen