< Terug naar overzicht

6 noodzakelijke veranderingen om te blijven floreren in het digitale tijdperk

Disruptie is het paswoord voor het huidige ondernemen. Organisaties die daarin mee willen, kunnen niet om zes ontwikkelingen heen. En HR krijgt daarin een belangrijke taak: in de huidige digitale transformatie is immers een grote betrokkenheid van medewerkers vereist.

Stanton Chase, actief in executive consulting, schuift zes onontbeerlijke ontwikkelingen naar voren om te kunnen blijven meedraaien in de huidige ‘disruptieve’ tijden. Wat moeten bedrijven en andere organisaties zeker doen?

1. Waar dan ook

Een steeds groter deel van het werk kan altijd en overal gebeuren. Met andere woorden: de organisatie van werk draait om flexibiliteit. Die ene vaste werkplek behoort dan ook voor steeds meer mensen tot het verleden. “Mijn werk gebeurt waar mijn wifi is.”

2. Van één baan voor het leven naar een diverse carrière

De ‘levenslange’ baan behoort voorgoed tot het verleden. Voor talent is continue ontwikkeling cruciaal. Stilstaan staat meer en meer voor achteruitgaan. Een organisatie kan niet anders dan hierop inspelen.

3. Van ‘kennis is macht’ naar ‘sharing is caring’

Gedaan met het angstvallig verborgen houden van bepaalde informatie of het niet ter beschikking stellen van kennis. Alleen het delen van informatie kan een organisatie nu nog helpen. Het komt er dus op aan de kennis en informatie voldoende te laten doorstromen naar alle medewerkers, en dat zowel snel als permanent. Een reputatie wordt immers ook gemaakt door expertise.

4. Mislukken om te leren

Een fout maken mag geen ticket voor de uitgang zijn, maar moet meer en meer gezien worden als een volgende stap in de ontwikkeling. Het hoort erbij. Als je maar probeert, als je maar betrokken bent, als je maar dynamisch bent. Organisaties moeten die cultuur koesteren. “Van je fouten moet je leren”, hoorde je vroeger al wel. Nu geldt dat des te meer, nu maakt het deel uit van het hedendaagse (samen)werken.

5. In team sta je sterker

Teamwerk is belangrijker dan individueel succes. Ga voor teams waarvan de medewerkers lid willen zijn, waar de medewerkers trots zijn om erbij te horen. Ze puren persoonlijk succes en erkenning uit de prestaties van het team.

6. Van excentrieke naar intrinsieke motivatie

Uiteraard kunnen financiële beloningen niet genegeerd worden, maar echt talent wordt ook en vooral voortgestuwd door ervaring, ontwikkeling en vooruitgang. Het komt erop aan die dynamiek te verzoenen met een goede work-life balance. Dát trekt geschikte, intrinsiek gemotiveerde medewerkers aan.

Bron: HR Praktijk (hrpraktijk.nl), Stanton Chase (stantonchase.com)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen