< Terug naar overzicht

6 miljard euro voor bestrijding Europese jeugdwerkloosheid

Frankrijk en Duitsland komen met een gezamenlijk plan om de hoge jeugdwerkloosheid in Europa te bestrijden. Een belangrijk onderdeel van het plan zijn miljardenkredieten die de Europese Investeringsbank (EIB) gaat verstrekken. Bedrijven moeten daarmee opleidingsplekken en banen creƫren voor jongeren.

De Duitse minister van Werk en Sociale Zaken Ursula von der Leyen en haar Franse collega Michel Sapin gaan het plan naar verluidt in mei in Parijs uit de doeken doen. Het plan zou 'New Deal voor Europa' heten.

De Europese Unie wil tot 2020 zo'n 6 miljard euro uitgeven aan de bestrijding van de jeugdwerkloosheid. Dat bedrag wordt echter op zichzelf gezien als een druppel op een gloeiende plaat. De EU-miljarden zouden als onderpand moeten dienen voor de kredieten van de EIB, die daarmee tot het tienvoudige van dat bedrag zou kunnen uitlenen aan bedrijven die jongeren aan werk helpen.

De jeugdwerkloosheid wordt gezien als een groot probleem in Europa. In Griekenland en Spanje zit inmiddels meer dan 50 procent van de jeugd jonger dan 25 thuis. Ook in Portugal, Italiƫ en Frankrijk zijn de percentages alarmerend.

Bron: De Morgen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen