< Terug naar overzicht

5,4 procent minder Vlaamse werkzoekenden

Vlaanderen telde eind september 217.310 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 12.417 of 5,4 procent minder dan een jaar eerder. De Vlaamse werkloosheid daalt nu al meer dan 2 jaar aan een stuk. Ook de allochtone werkloosheid neemt af met 1,5 procent.

Als sinds augustus 2015 daalt de Vlaamse werkloosheid, de afgelopen maand met 5,4 procent ten opzichte van een jaar geleden. In elke leeftijdscategorie, voor elk studieniveau en bij elke werkloosheidsduur: overal daalt de Vlaamse werkloosheid. De jeugdwerkloosheid (-25 jaar) daalt met 8,0 procent, de middenleeftijdsgroep (25-50 jaar) met 6,2 procent en bij de 50-plussers daalt de werkloosheid met 1,4 procent.

Ook de allochtone werkloosheid daalt voor de vierde maand op rij stevig met 1,5 procent. Gezien de recente migratiegolf uit Syrië, Irak en Afghanistan, is dat zeker positief nieuws. Dat zij zich massaal inschrijven bij de VDAB, zien we aan de toename met 13,0 procent in de categorie ‘Andere’, die onder andere de erkende vluchtelingen met leefloon omvat.

De laag- en middengeschoolde werkloosheid daalt met respectievelijk 5,5 procent en 7,0 procent. De hooggeschoolde werkloosheid daalt met 2,4 procent. De kortdurige werkloosheid (-1 jaar) daalt met 5,5 procent. De groep tussen 1 en 2 jaar daalt met 6,2 procent en de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) daalt met 2,8 procent.

Bron: Persbericht Vlaams minister van Werk Philippe Muyters

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen