< Terug naar overzicht

50-plussers aangeworven bij twee op de vijf kmo's

Bijna twee op de vijf kmo's hebben de voorbije vijf jaar 50-plussers aangeworven. Ervaring, de tewerkstellingspremie en hun realistische kijk op werk maakt hen aantrekkelijk. Anderzijds weerhouden outplacementverplichtingen kmo’s tegen om oudere werknemers aan te werven.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij 787 kmo’s. 38 procent van de kmo’s die de afgelopen vijf jaar rekruteerde, heeft immers 50-plussers aangeworven.

De hoofdredenen om iemand ouder aan te werven, betreffen hun ervaring (42 procent), de premie die werkgevers hiervoor krijgen (21 procent) en hun realistische kijk op hun werk, hun taken en hun verloning (12 procent).

62 procent van de kmo’s vindt dat oudere werknemers meer troeven hebben dan jongere. Ook het feit dat ze doorgaans minder afwezig zijn en het gemakkelijker hebben om privé en werk te combineren dan hun jonge evenknieën, speelt volgens de kmo-bedrijfsleiders in hun voordeel.

Als kmo's 50-plussers niet zien zitten, dan is dat vanwege de dure verplichting tot outplacement en de mogelijkheid tot brugpensioen bij ontslag.

In Vlaanderen waren er in februari 50.770 werkzoekende 50-plussers, goed voor bijna één op de vier werkzoekenden.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen