< Terug naar overzicht

5 procent van de pensioendossiers onduidelijk of onjuist

De voorbije 15 maanden hebben 1.126.069 Belgen hun pensioendatum berekend via de website mypension.be. Van hen vroegen zo'n 57.000 mensen (5 procent) een schriftelijke verduidelijking omdat hun loopbaangegevens onduidelijk, onvolledig of zelfs incorrect waren.

Elke volwassen Belg kan sinds 21 januari 2016 een raming maken van de vroegste datum waarop hij of zij met pensioen kan. Die raming gebeurt op basis van de pensioenloopbaan, de gegevens die meetellen voor het pensioen. Maar in 5 procent van de dossiers bleken de gegevens niet duidelijk of niet juist.

Hiaten

“Het ontbreken van loopbaangegevens kan meerdere oorzaken hebben”, legt Vik Beulens (Federale Pensioendienst) uit. “Zo moet een militaire dienst door de betrokkene zelf gemeld worden, waarna Defensie dat moet bevestigen. Ook politieke mandaten en tewerkstellingen in het buitenland zijn nog niet standaard opgenomen in het dossier, al zijn we daar wel mee bezig. Maar het is ook mogelijk dat de werkgever in een bepaalde periode geen bijdrage betaald heeft.”  

Aanpassingen

Wie merkt dat zijn of haar pensioendossier niet volledig of incorrect is, kan dat via een formulier op mypension.be melden. Maar verbeteringen of aanvullingen zullen niet in een handomdraai gebeuren. “Dat hangt opnieuw af van de externe bron waarvan we de loopbaangegevens moeten krijgen”, stelt Beulens.

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen