< Terug naar overzicht

400.000 lonen van januari voor werknemers met bedrijfswagen verkeerd berekend

De Unie van Sociale Secretariaten hekelt de manier waarop de nieuwe regeling voor de bedrijfswagens wordt ingevoerd. De fiscale administratie heeft veel te laat de officiële informatie naar aanleiding van de bijsturing van de regelgeving inzake de bedrijfswagens bekend gemaakt via de website van de FOD Financiën.

De meeste lonen van januari zijn berekend. Nu moet er opnieuw gerekend en bijkomende informatie opgevraagd worden. “De sociale secretariaten zijn in de absolute onmogelijkheid om goed werk af te leveren. De voordelen in natura voor deze maand kunnen niet correct berekend worden. Dit veroorzaakt onbegrip, onduidelijkheid en rechtsonzekerheid bij werkgevers en werknemers in ons land”, reageert de Unie van Sociale Secretariaten.

Niet allen de kosten voor de sociale secretariaten, maar ook voor de werkgevers lopen op, omdat het werk herdaan moet worden. “Ook al is de correcte en officiële informatie op de website van de FOD Financiën beschikbaar, zitten we nu al met een hoop vragen die pas in de loop van de volgende maand beantwoord zullen kunnen worden.”

Bij de bekendmaking van de maatregel hebben de sociale secretariaten onmiddellijk gereageerd en een aantal vragen doorgespeeld aan het kabinet van de minister van Financiën. “Tal van deze vragen zijn vandaag nog niet beantwoord. De consequenties op technisch niveau zijn enorm. De impact ervan gigantisch. Er wordt blijkbaar geen rekening gehouden met de uitvoerbaarheid. Ook een nieuwe ingangsdatum voor de bijsturing verhoogt nog eens extra de complexiteit.”

De sociale secretariaten kijken met verbazing en ongeloof naar de manier van werken van de nieuwe regering. “Als dit de trend is, zal nog dikwijls moeten gemeld worden dat de sociale secretariaten hun werk niet naar behoren kunnen doen.”

Bron: Unie van Sociale Secretariaten

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen