< Terug naar overzicht

40 euro voor meer grip op je loopbaan

Vanaf 1 juli 2013 heeft elke werkende en zelfstandige om de zes jaar recht op twee pakketten van vier uren loopbaanbegeleiding. De kostprijs (waarde 550 euro) van de loopbaancheques is 40 euro en is verkrijgbaar via de VDAB.

“Mensen die werken, denken nog vaak te weinig na over de evolutie van hun job. Hoe zal mijn baan er over 5 of 10 jaar uitzien? En hoe zal ik daar dan mee omgaan? Dat soort vragen. Via die cheque willen we mensen stimuleren om de doelen in hun loopbaan en hoe ze die willen realiseren, helder voor ogen te krijgen”, zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

De loopbaancheque geeft elke werkende of zelfstandige het recht op twee keer vier uur loopbaanbegeleiding om de zes jaar. Dat houdt in dat iedere werkende of zelfstandige Vlaming met minstens één jaar werkervaring om de zes jaar een loopbaanbegeleidingstraject kan volgen tegen een zeer lage prijs.

De loopbaancheque kan aangevraagd worden bij de VDAB en kost 40 euro. De VDAB heeft ook een lijst samengesteld met HR-bedrijven waaruit kan gekozen worden. De werkelijke waarde van de loopbaanbegeleiding is 550 euro.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen