< Terug naar overzicht

4 op de 10 Belgische managers telewerken

Werken op afstand wordt steeds populairder. 43 procent van de Belgische managers werkt minstens de helft van de werkweek vanop afstand. Wereldwijd gaat het om 48 procent.

Dat blijkt uit een onderzoek van Regus, een aanbieder van flexibele werkplekoplossingen. Regus ondervroeg hiervoor meer dan 26.000 zakelijke respondenten wereldwijd. In België werden in januari 2013 250 zakenmensen ondervraagd.

43 procent van de Belgische managers werkt op een andere locatie dan het kantoor gedurende minstens de helft van de werkweek. Wereldwijd gaat het om 48 procent.

40 procent van de Belgische managers is ervan overtuigd dat werknemers efficiënt vanop afstand te managen zijn, maar dan enkel wanneer de leidinggevenden hiervoor een opleiding genoten.

Een kwart van de bedrijven in België gebruikt specifieke rapportagesystemen om de efficiëntie van telewerkers te monitoren. 39 procent van de Belgische managers doet een beroep op videoconferentie voor een goede communicatie met hun werknemers.

Meer dan een derde van de Belgische respondenten (35 procent) is van mening dat jonge medewerkers meer verantwoordelijkheid nemen wanneer ze de mogelijkheid krijgen om vanop afstand te werken.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen