< Terug naar overzicht

3,8 procent van Vlaamse ambtenaren heeft migratieachtergrond

Het aantal Vlaamse ambtenaren met een migratieachtergrond is de voorbije acht jaar fors gestegen. In 2005 had slechts 0,4 procent van de Vlaamse ambtenaren een migratieachtergrond. In 2012 is dit gestegen tot 3,8 procent.

Dat maakte Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA) bekend. Een nieuwe meetmethode, gebaseerd op een koppeling met de Kruispuntbank Sociale Zekerheid, toont aan dat in de realiteit 3,8 procent van de Vlaamse ambtenaren een migratieachtergrond heeft. Hiermee is het streefcijfer van 4 procent bijna bereikt.

Op basis van de telmethode met de rijksregisternummers blijkt dat bij de Vlaamse overheid 3,82 procent van de personeelsleden een migratieachtergrond hebben, in plaats van de 3 procent migratieachtergrond die gemeten worden via een vrijwillige registratie. Uit het proefproject blijkt ook dat deze methode geen probleem schept op het vlak van de privacy. Andere voordelen zijn lagere administratieve last kleiner en een grotere betrouwbaarheid van de gegevens.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen