< Terug naar overzicht

35% van HRM'ers zit niet op LinkedIn

Steeds meer mensen gebruiken sociale media voor hun professionele ontwikkeling en hun aantal zal de komende jaren alleen nog toenemen. Toch lijkt HR niet helemaal mee.

Het toenemende gebruik van sociale media voor opleiding en ontwikkeling blijkt uit onderzoek van iVOX in opdracht van Kluwer Opleidingen naar het gebruik van sociale media binnen organisaties. Aan het onderzoek namen 6211 HR-verantwoordelijken, bedienden en managers deel. 15% heeft geen account op sociale media. 70% beschikt over een profiel op Facebook, 58% staat geregistreerd op LinkedIn. 27% heeft een Twitter-account, terwijl 21% een in-company sociale media-tool gebruikt, zoals Yammer.

In vergelijking met 2012 is de populariteit van LinkedIn het sterkst gegroeid: 8% meer respondenten heeft er een account. Het aantal Facebook-gebruikers blijft stabiel, Twitter wordt door 2% meer respondenten gebruikt.

Deze cijfers volgen de algemene groei van het sociale-mediagebruik in België. Het gebruik van sociale media is vooral ingeburgerd bij de jongere generaties, hoewel Facebook en LinkedIn ook door de helft van de bevraagde 50-plussers worden gebruikt.

Eén op de tien medewerkers zegt sociale media te gebruiken om professioneel up-to-date te blijven. Gevraagd naar het nut van sociale media voor hun professionele ontwikkeling, scoort LinkedIn het hoogst. Anderzijds zegt 68% dat in-company sociale media-tool niet nuttig zijn.

Toch biedt slechts 7,5% van de organisaties sociale media vandaag als leervorm aan. Steeds meer HR-verantwoordelijken zien een groeiend belang van sociale media voor professionele ontwikkeling. Het aantal HR-verantwoordelijken met een account op sociale media is gestegen tegenover vorig jaar. Toch heeft 35% nog steeds geen LinkedIn-account.

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat professionals die een account op sociale media hebben, zichzelf eerder als succesvol op professioneel vlak beschouwen en vinden dat ze hun professionele ontwikkeling zelf in handen hebben.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen