< Terug naar overzicht

35% van de werknemers eist opslag

Nu de werknemers optimistischer worden over het vinden van een nieuwe job, durven ze opnieuw sterke eisen te stellen. De werkgevers reageren best door open kaart te spelen en duidelijk te maken wat de werknemers het komende jaar mogen verwachten.

Werknemers worden steeds optimistischer over het krijgen van opslag nu de economie tekenen begint te vertonen van herstel. Meer dan één op de drie, zo’n 35%, verklaart zelfs op zoek te gaan naar een nieuwe job als ze het komende jaar geen opslag krijgen.

48% van de ondervraagden is er dan ook zeker van dat ze binnen de zes maanden een nieuwe job kunnen vinden die minstens evenveel opbrengt als hun huidige. Een duidelijk verschil met 2009, toen slechts 39% zo zelfverzekerd was. Dat blijkt uit een onderzoek van Harris Poll bij zo’n 2030 Amerikaanse werknemers en werkzoekenden.

Dat hoge zelfvertrouwen van de werknemers boezemt heel wat werkgevers angst in. Zij reageren best op deze nieuwe situatie door radicaal transparant te zijn en duidelijk te communiceren wat de werknemers kunnen verwachten het komende jaar. Het is immers het onbekende dat de werknemers een reden geeft om op zoek te gaan naar een andere job.

Het is de eerste keer sinds het begin van de jaren 2000 dat de managers op deze manier te werk moeten gaan. Ze moeten teruggrijpen naar het draaiboek voor een groeiende economie, en hun CFO’s en CEO’s overtuigen dat het tijd is voor verandering.

Bron: Forbes (forbes.com)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen