< Terug naar overzicht

300.000 euro schadevergoeding voor Oostenrijker die promotie mist omdat hij man is

Een Oostenrijker krijgt een schadevergoeding omdat hij het slachtoffer was van seksuele discriminatie op het werk. Hij greep immers naast een promotie louter omdat hij een man is.

In 2011 greep Peter Franzmayr naast een interne promotie. Hoewel hij iets hoger geklasseerd stond, ging de post van manager toch naar Ursula Zechner, een vrouw. Franzmayr diende daarop klacht in tegen zijn werkgever, het Oostenrijkse ministerie van Transport. Het hoogste administratief rechtscollege van Oostenrijk gaf de man gelijk.

De toenmalige minister van Transport, Doris Bures, blijft echter achter haar beslissing staan. Volgens de politica werd de beslissing genomen “omdat er op dat niveau een zware ondervertegenwoordiging van vrouwen was.”

Discriminatie

Franzmayr krijgt van de rechter 317.368 euro schadevergoeding: het bedrag aan loonopslag dat hij aan zijn neus voorbij zag gaan, plus interesten en schadevergoeding.

De man werkte de voorbije jaren als advocaat en is door de nieuwe minister van Transport, Norbert Hofer van de FPÖ, intussen aangesteld als hoofd van de toezichthouder voor de snelwegen.

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen