< Terug naar overzicht

3 procent minder werkzoekenden in Vlaanderen

Vlaanderen telde eind juni 214.720 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 6550 of exact 3 procent minder dan vorig jaar. Alweer is er dus sprake van een sterke daling van het aantal Vlaamse werkzoekenden.

De Vlaamse werkloosheid tekent al 11 maanden op een rij voor een daling. Sinds augustus 2015 daalt het aantal Vlaamse werkzoekenden. De jongste maanden is er sprake van een sterke daling, met zelfs 3 procent in juni 2016.

De stijging van de jeugdwerkloosheid (-25 jaar) met +1,6 procent beperkt zich tot de groep min-20-jarigen. Voortaan worden immers ook sommige jongeren die een 7de jaar in het bijzonder secundair onderwijs volgen aan de statistiek toegevoegd.

Bij de andere leeftijdscategorieën daalt de werkloosheid. De middenleeftijdsgroep daalt met 4,2 procent, bij de 50-plussers wordt een daling met 3,3 procent vastgesteld. In de groep 50-plussers groeit het aantal werkzoekende 60-plussers door de langere beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt, maar de daling bij de 50- tot 55-jarigen en de 55- tot 60-jarigen met respectievelijk 8,3 procent en 11,3 procent is daarentegen heel opmerkelijk.

De werkloosheid daalt opnieuw in alle provincies, met 5,4 procent in West-Vlaanderen en 7,9 procent in Limburg als uitschieters.

Op jaarbasis nemen de Vlaamse werkzoekenden met een arbeidshandicap toe met 2,7 procent. Dat is mee het gevolg van de langere beschikbaarheid.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA): “Het komt er nu op aan maximaal steun te bieden aan degenen die het echt nodig hebben. Vanaf 1 juli treedt dan ook het nieuwe Vlaamse doelgroepenbeleid in werking. De wirwar aan doelgroepkortingen uit het verleden is nu herleid tot drie duidelijke doelgroepen: laag- en middengeschoolde jongeren, 55-plussers en personen met een arbeidshandicap.”

Bron: Persbericht Vlaams minister van Werk Philippe Muyters


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen