< Terug naar overzicht

3 op de 4 zwangere vrouwen slachtoffer van discriminatie op de werkvloer

Drie op de vier zwangere vrouwen worden op het werk geconfronteerd met minstens één vorm van discriminatie. Dat blijkt uit een studie die het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen voorstelt aan de bedrijfswereld.

Het instituut lanceert een drie maanden durende campagne ‘Mama blijft aan boord’ om vrouwen bewust te maken van hun rechten op de werkvloer. ‘We zijn dolblij met de geboorte van Emma. Op het werk zijn ze dat niet’, is de slogan die de posters en sensibiliseringsfolders van de campagne siert.

Vaak wordt een zwangerschap als slecht nieuws gezien op het werk. Van de zwangere werknemers werd al 22 procent het slachtoffer van directe discriminatie, zoals het weggepest of ontslagen worden. En 69 procent kreeg al te maken met indirecte discriminatie, zoals het mislopen van een bonus door een verminderde aanwezigheid.

Bewustmaking

De campagne moet zwangere vrouwen en vrouwen die overwegen om moeder te worden, bewust maken van het feit dat zij niet gediscrimineerd, afgewezen of geïntimideerd mogen worden op grond van hun zwangerschap of moederschap. Juridisch gezien is deze vorm van discriminatie gelijkgesteld met discriminatie op grond van geslacht.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen