< Terug naar overzicht

25- tot 32-jarigen hebben minst betrouwbare cv

Het is vooral de leeftijdscategorie tussen de 25 en 32 jaar die een loopje neemt met de waarheid op het cv. Hoe ouder, hoe minder ze liegen. En ook de jongere doelgroep overdrijft nog nauwelijks op zijn cv.

Dat blijkt uit recent onderzoek van de Britse Risk Advisory Group, die voor die conclusie zo’n 5500 cv’s analyseerde. Uit het onderzoek blijkt dat 70 procent van de cv’s onnauwkeurigheden bevat, een stijging van ruim 10 procent ten opzichte van een soortgelijke analyse vorig jaar. Van alle cv’s bevat 28 procent zelfs grote discrepanties, aldus de onderzoekers. En maar liefst 10 procent vervalst zijn academische resultaten.

Vrouwen liegen niet minder

Vooral academische ervaring blijkt opvallend vaak ‘inconsistent’ te worden weergegeven (63 procent van de discrepanties), met werkervaring als een goede tweede (43 procent). En in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt: vrouwen liegen niet minder dan mannen. Het gaat in alle gevallen overigens niet alleen om overdrijvingen: veel kandidaten laten juist ook bewust informatie weg, zoals een forse schuld of een veroordeling.

Bron: Risk Advisory (news.riskadvisory.net) en Werf& (werf-en.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen