< Terug naar overzicht

2016 was een boerenjaar voor de vacaturemarkt

In heel 2016 zijn 226.671 vacatures gemeld. Dat betekent een stijging van 26,4 procent tegenover 2015. 2016 is daarmee een erg sterk jaar geworden: VDAB heeft afgelopen jaar meer vacatures ontvangen dan tijdens enig welk jaar in de voorbije vijftien jaar.

In december 2016 werden 16.968 vacatures rechtstreeks aan VDAB gemeld in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, exclusief vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 26 procent meer dan in december 2015.

Sectoren

De qua vacatures relatief grote sector ‘Informatica, media en telecom’ heeft een sterke groei gekend in 2016. Ook ‘Transport, logistiek en post’ steeg sterk. Daarnaast was ook het aantal vacatures vanuit de kleinere sectoren ‘Energie, water en afvalverwerking’ en ‘Ontspanning, cultuur en sport’ veel groter dan in 2015.   Er waren geen sectoren die in 2016 een kleinere vraag lieten noteren dan in 2015, maar er zijn wel enkele sectoren die achterblijven. De handel, horeca en toerisme en de sector ‘Dranken, voeding en tabak’ kennen relatief weinig groei in het aantal vacatures.

Bron: VDAB (vdab.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen