< Terug naar overzicht

2013 was moeilijk jaar voor HR-dienstverleners

HR-dienstverleners blijven lijden onder de laagconjunctuur. Alleen de outplacement- en dienstencheques-sector lieten een groei optekenen. Toch zijn de er tekenen van herstel.

Dat blijkt uit het jaarverslag van Federgon. De sectorfederatie vertegenwoordigt de bedrijven die actief zijn op het vlak van arbeidsbemiddeling en HR-dienstverlening in de ruime zin van het woord.

Voor de uitzendactiviteit was 2013 globaal een slecht jaar, maar het tweede semester toonde wel een aantal tekenen van herstel. Hoewel het volume uitzenduren in 2013 daalde met 2,4%, zijn er sinds medio 2013 de eerste tekenen van een kentering in de uitzendactiviteit. In november was er voor het eerst in twee jaar opnieuw een positieve jaar-op-jaargroei (+4,84%).

Het prille herstel werd inmiddels bevestigd en is hopelijk de aanzet voor een duurzaam groeitraject dat de activiteit terugbrengt op het pre-crisisniveau van 2007. Hiervoor dient nog een brede kloof van 13% aan volume te worden gedicht.

Ook voor de andere cyclische Federgon-sectoren was 2013 een moeilijk jaar. Recruitment, search & selection had af te rekenen met aarzelende wervingsintenties en gedeeltelijke insourcing. Dat resulteerde in een achteruitgang (-12,3%) van de werving, search & selectie-activiteiten.

De tendens in de B-to-B-opleidingsmarkt is er één van hetzelfde doen voor minder geld. De interim-management-providers hadden dan weer vooral in het eerste semester last van uitstel van projecten en opdrachten. De sector zag zijn omzet in 2013 dalen met 8%.

Projectsourcing hield wel vrij goed stand, mede wegens de krapte op de arbeidsmarkt inzake het aanbod van gespecialiseerde profielen. Algeheel nam het arbeidsvolume in de sector licht toe (+0,5%). Vooral de vraag naar experts voor engineering-projecten droeg bij tot de jaargroei. ICT-profielen waren dan weer minder in trek.

Outplacement groeide opnieuw stevig door en krijgt stilaan een structureel karakter. In 2013 nam het aantal gestarte outplacementbegeleidingen toe met 18,3%. De stijging was vooral het resultaat van een groeiend aantal begeleidingen na individueel ontslag. Nog nooit waren er meer individuele begeleidingen dan in 2013.

De dienstencheques-activiteit kende nog een kleine groei, maar er komen steeds meer signalen dat de markt tegen haar limieten aanloopt.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen