< Terug naar overzicht

2 op de 3 freelancers hebben liever vast contract

Ongeveer twee derde van de Nederlandse werknemers vindt werken op flexibele of freelance basis niet aantrekkelijk. Ze vinden dat ze weinig kunnen toevoegen aan de organisatie als ze er tijdelijk zitten. Maar ook het zich steeds opnieuw aanpassen aan een andere omgeving schrikt af.

Dat blijkt uit onderzoek van detacheerder Brunel bij 1140 werknemers. De belangrijkste reden dat medewerkers freelance opdrachten niet echt aantrekkelijk vinden, is dat ze denken weinig aan de organisatie te kunnen toevoegen als ze er tijdelijk zitten. Maar ook de onzekerheid over inkomsten schrikt af.

Eén op de vijf vindt het lastig om zich steeds opnieuw te moeten aanpassen aan een nieuwe cultuur. Een kleine minderheid vindt het echt eng om telkens weer in een nieuwe omgeving te werken.

Van de mensen die liever als freelancer aan de slag gaan, doet twee derde dat omwille van de variatie in het werk en de mogelijkheden om zich zo te ontwikkelen. Bovendien houden ze van afwisseling en onvoorspelbare situaties. Voor verschillende werkgevers werken, beschouwen ze ook als een pluspunt. Hierdoor kunnen ze een divers cv opbouwen, waardoor ze aantrekkelijker worden voor veel werkgevers.

Bron: HR Praktijk/Personeelsnet

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen