< Terug naar overzicht

18-24 mei 2015 is ‘International Coaching Week’

Tijdens de ‘International Coaching Week’ organiseert de Belgische afdeling van de International Coach Federation (ICF) een conferentie over burn-out, een webinar en tal van pro bono acties.

De Belgische tak van de International Coach Federation (ICF) geeft de aftrap voor de ‘International Coaching Week’ op maandag 18 mei met een (gratis bij te wonen) conferentie over een gevoelige sociale uitdaging, waarin coaching volgens het ICF een positieve rol kan spelen: burn-out.

Maandag 18 mei: conferentie over burn-out

Dr. Luc Swinnen legt uit wanneer stress omslaat in burn-out en zoekt naar de oorzaken. Burn-out is de eindfase van een langdurige stress-situatie. Kortdurende stress hoort bij het leven en komt veelvuldig voor op het werk, in relaties en bij praktisch alle facetten van het leven. Ook daar klaagt men al van hulpeloosheid en machteloosheid, maar door een actieve aanpak geraakt men er meestal wel over. Soms loopt het echter uit de hand. De situatie blijft duren en sommige mensen komen in een gevaarlijke burn-out-situatie terecht. Dan is hulp aangewezen.  Burn-out kan optreden wanneer men zijn werk als zinloos ervaart, wanneer men geen steun ervaart, wanneer de communicatie met collega’s en chefs slecht is, wanneer men moeilijk met klanten kan omgaan en vooral wanneer men een gevoel ervaart van totaal energieverlies. Na verloop van tijd leidt dit tot cynisme en extreme vermoeidheid.

Dokter Luc Swinnen studeerde geneeskunde aan de KU Leuven (1975) en specialiseerde zich in epidemiologie, verzekeringsgeneeskunde en statistiek. Hij werkte ruim 10 jaar als verzekeringsgeneesheer en werd daar veelvuldig geconfronteerd met de steeds grotere gevolgen van toenemende stress in bedrijven. Toen toenmalig minister van Tewerkstelling & Arbeid en Gelijke Kansenbeleid Miet Smet hem begin jaren ‘90 een grootschalig onderzoek naar stress vroeg, berekende hij meteen ook de kostprijs ervan voor bedrijven, de overheid, de belastingbetaler en de werknemer. Het was hallucinant. Sindsdien heeft hij zich gespecialiseerd in het fenomeen. Sinds 1994 is hij voltijds bedrijfsconsultant in stressmanagement en teambuilding.

Dit evenement is gratis en open voor het ruime publiek. Locatie: GUGA, Culliganlaan 1A in 1831 Diegem. De deuren gaan open om 19.30 uur, de lezing begint stipt om 20 uur. De lezing is in het Nederlands, vragen kunnen ook in het Frans en Engels gesteld worden. Alle info: http://www.coachfederation.be/en/actuality/calendar

Woensdag 20 mei: webinar over het stellen van pertinente vragen

Op woensdag 20 mei volgt een (eveneens gratis en voor iedereen toegankelijk) webinar over het stellen van pertinente vragen. Deze webinar is in het Frans, begint om 20 uur en duurt een uur. Hij wordt gepresenteerd door Denise Sin Blima en Paul Delahaie onder de titel ‘Les questions puissantes’.

18-24 mei: pro bono coaching

Tijdens de coachingweek bieden heel wat coaches ook pro bono activiteiten aan. Volg het aanbod op de website van ICF België: www.coachfederation.be.

ICF Belgium is een lokale gemeenschap van professionele coaches en maakt deel uit van ICF International, de wereldwijde federatie van professionals actief in coaching, met 25.000 leden in 124 landen. De vereniging wil het professionalisme van haar leden garanderen door permanente vorming, toezicht en certificering. ICF België biedt de leden meteen ook een ontmoetingsplaats om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

Bron: The International Coach Federation (ICF) Chapter Belgium (coachfederation.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen