< Terug naar overzicht

17 nieuwe knelpuntberoepen

De knelpuntberoepenlijst van 2022 telt 207 beroepen, 17 meer dan vorig jaar. In de top tien verandert er weinig, al krijgen we in de lijst ook een aantal opvallende nieuwkomers. Naast andere factoren speelt de vergrijzing ons hier parten, al is ook hier de impact van de coronacrisis duidelijk zichtbaar.

Op de knelpuntberoepenlijst 2022 staan 207 beroepen, 17 meer dan vorig jaar. De knelpuntberoepenlijst van VDAB is de lijst met beroepen waarvoor werkgevers het moeilijkst geschikte werknemers vinden. De analyse van die lijst is gebaseerd op twee pijlers: een kwantitatieve analyse op basis van gegevens van VDAB over vacatures en werkzoekenden, en een uitgebreide kwalitatieve bevraging van experten en relevante sectororganisaties.

Klassiekers en nieuwkomers
Binnen de top tien komt verpleegkundige – weinig verrassend – naar voor als grootste knelpunt. Daarnaast blijft de zoektocht naar technisch geschoold personeel voor vele werkgevers bijzonder moeilijk. Meer dan de helft van de top tien van de knelpuntberoepen betreft dan ook een technische functie: van technicus industriële installaties over conducteur/werfleider bouw tot onderhoudsmecanicien.

Andere beroepen in de top tien zijn ‘klassiekers’ als bestuurder trekker-oplegger en schoonmaker. Naast deze knelpuntberoepen en andere ‘vaste waarden’ zoals ICT-profielen, chef-kok, leerkracht lager- en secundair onderwijs en slager kent 2022 ook een aantal nieuwkomers, onder andere binnen de bouwsector en de financiële sector.

Vergrijzing
De oorzaak van het knelpunt ligt niet altijd bij een tekort aan kandidaten. Ook bij nieuwe knelpuntberoepen zoals schilder-decorateur, fietshersteller, adviseur kredieten of verkoper in een doe-het-zelfzaak spelen verschillende factoren een rol in de problematiek. De complexiteit van de job, de specifieke arbeidsomstandigheden en/of de kloof tussen de verwachtingen van werkgevers en kandidaten kunnen een vlotte invulling van de vacatures bemoeilijken.

Ook de toenemende vergrijzing heeft een impact op de arbeidsmarkt. Een grote groep ervaren werkkrachten is aan het uittreden, wat aanleiding geeft tot een stijgende vervangingsvraag. Zeker de gezondheids- en welzijnszorg – die de voorbije twee jaar bijkomend ook nog met extra uitdagingen te maken kreeg – wordt sterk met deze vergrijzing geconfronteerd, en dit zowel bij de zorgverleners als bij de zorgvragers. Het probleem van deze sector om voldoende personeel te vinden doet zich in de eerste plaats voor bij de (hoofd)verpleegkundigen, maar ook het vinden van zorgkundigen en verzorgenden is moeilijk.

Corona

Bij een aantal knelpuntberoepen hebben de maatregelen om de pandemie onder controle te krijgen er in eerste instantie voor gezorgd dat de vraag naar nieuwe werknemers zeer beperkt was. De tijdelijke, verplichte sluiting van volledige sectoren had rechtstreekse en onrechtstreekse gevolgen voor onder andere horecapersoneel, kappers, redders, autocarchauffeurs en rijinstructeurs. Bij herneming van de activiteiten werd echter gevreesd voor nog grotere aanwervingsproblemen. Die vrees werd in een aantal gevallen bevestigd. In de sector van de horeca, bijvoorbeeld, kozen tijdelijk werkloze werknemers voor meer werkzekerheid binnen een ander beroep of een andere sector.

“Om knelpuntvacatures ingevuld te krijgen, zullen we alle mogelijkheden die er zijn moeten benutten. Van het opleiden van werkzoekenden op de werkvloer, over het opscholen van eigen personeel naar knelpuntfuncties, tot laagdrempelige, creatieve wervingsformules zoals open hiring. We helpen werkgevers daarbij, met persoonlijke dienstverlening, maar ook online. Zo lanceren we op 1 februari de vernieuwde tool ‘Vind een Werknemer’. Daarmee kunnen werkgevers nog beter zelf geschikte kandidaten zoeken in onze cv-databank”, zegt Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder van VDAB.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen