< Terug naar overzicht

168 miljoen kinderen verrichten kinderarbeid

Het aantal kinderen dat kinderarbeid verricht is sinds 2000 met een derde gedaald. Toch zijn er wereldwijd nog steeds 168 miljoen kinderen die moeten werken.

Dat blijkt uit een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Het aantal arbeiders van 17 jaar of jonger is gedaald van 246 miljoen tot 168 miljoen tussen 2000 en 2012. Vooral de voorbije vier jaar is het aantal kinderen dat kinderarbeid verricht gedaald. Al is die daling onvoldoende om de doelstelling om de ergste vormen van kinderarbeid tegen 2016 uit te roeien.

85 miljoen van de 168 miljoen kinderen van 17 jaar of jonger doen gevaarlijk werk. Dit is werk dat schadelijk is voor de gezondheid, veiligheid en morele ontwikkeling van kinderen. 98 miljoen kinderen zijn werkzaam in de landbouw, 54 miljoen in de dienstensector en 12 miljoen in de industrie.

Wereldwijd voert 11 procent van de kinderen kinderarbeid uit. In Oost-Azië gaat het nog om 9,3 procent, in Latijns-Amerika en de Caraïben om 8,8 procent, en in het Midden-Oosten en Noord-Afrika om 8,4 procent. Het slechtst is de situatie in sub-Saharaans Afrika, waar 59 miljoen kinderen of 21,4 procent kinderarbeid verricht.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen