< Terug naar overzicht

14 procent van vastbenoemden willen weg

Een nieuwe studie legt enkele verschillen én gelijkenissen tussen werknemers in de privésector en in de publieke sector bloot.

De studie ‘Privé- en publieke sector: Personeel & Organisatie - Benchmark België 2009’ vergelijkt de privé- en de publieke sector op tal van HR-variabelen. Uit die studie van Securex blijkt vooral dat er veel raakpunten zijn tussen privé en publieke sector.
De werknemers uit beide sectoren verschillen niet op het gebied van zelf gerapporteerd werkvermogen, leefstijl, energie, productiviteit, betrokkenheid, tevredenheid, motivatie (kwantiteit) en innovatie.
De twee werknemersgroepen vertonen ook geen perceptieverschillen op het gebied van jobinhoud, empowerment, loopbaan, werkintensiteit, werkbelasting, arbeidsvoorwaarden, teamwerk en collega’s, servicekwaliteit en ongewenst seksueel gedrag. Hiermee worden alvast enkele stereotypen ontkracht.

Gunstiger in privé


In het algemeen scoort de privésector wel iets beter op een aantal HR-variabelen. Werknemers in de privésector drinken minder alcohol, spreken zich positiever uit over de werkomstandigheden, het veranderingsbeleid, de communicatie en het management, ze zijn klantvriendelijker. Ze worden ook minder gepest, gediscrimineerd en getroffen door geweld op de werkvloer.

Opmerkelijke verloopintentie


De studie brengt tevens een opmerkelijk verschil in verloopintentie aan het licht. De verloopintentie ligt bij vastbenoemd overheidspersoneel dan wel relatief laag (14 procent) in vergelijking met werknemers in de privésector (30 procent) en contractueel overheidspersoneel (32 procent). Toch is het bijzonder opvallend dat 14 procent van de vastbenoemden ooit nog zijn organisatie wenst te verlaten.

Minder gemotiveerd


Binnen de overheidssector vinden we de meeste werknemers in het onderwijs, de publieke diensten en de gezondheidssector. Van deze drie subsectoren scoren de publieke diensten het minst goed, het onderwijs meestal het best en de gezondheidssector zit meestal ergens tussenin.
Vastbenoemd overheidspersoneel in publieke diensten heeft een slechtere leefstijl. Het is ook minder betrokken, tevreden, gemotiveerd, bereid tot verandering, innovatief en klantvriendelijk.

Agressief


Vastbenoemden in publieke diensten spreken zich ook negatiever uit over de werkomstandigheden, het veranderingsbeleid en de servicekwaliteit. Vooral in de publieke diensten is er sprake van pesterijen, discriminatie en agressief gedrag.

Bron: ZebraZine, Securex, white paper ‘Privé- en publieke sector: Personeel & Organisatie – Benchmark België 2009’

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen