< Terug naar overzicht

13,8 procent vrouwelijke bestuurders bij Bel20

In april 2013 werd 13,8 procent van de bestuursmandaten bij bedrijven uit de Bel20 ingenomen door vrouwen. Dit is een lichte stijging in vergelijking met oktober 2012, maar blijft onder het Europese gemiddelde van 16,6 procent.

Dat blijkt uit het recentste rapport ‘Women in decision-making’, dat de Europees commissaris voor Justitie en Burgerrechten Viviane Reding bekendmaakte.

De vrouwelijke aanwezigheid in de grootste beursgenoteerde bedrijven in Europa stijgt. In oktober 2011 namen vrouwen 13,7 procent van de mandaten in, in oktober 2012 was dat al 15,8 procent en dat is in april 2013 gestegen tot 16,6 procent.

In België steeg het cijfer van 13 procent in oktober vorig jaar naar 13,8 procent in april dit jaar.

Redings voorstel om het aantal vrouwen met een niet-uitvoerend mandaat in de raden van bestuur van grote beursgenoteerde bedrijven tegen 2020 op te trekken tot 40 procent, werd maandag goedgekeurd door de bevoegde commissie in het Europees Parlement. Nu moet het voltallige parlement nog zijn goedkeuring geven. Ook de EU-lidstaten moeten het voorstel goedkeuren.

Volgens een wet uit 2011 moeten beursgenoteerde bedrijven in België tegen 2017 een derde van de mandaten in hun bestuursraad voorbehouden voor vrouwen.

Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen