< Terug naar overzicht

10.000 openstaande vacatures voor ingenieurs

Meer dan 80 procent van de bedrijven in Belgiƫ waar technische professionals aan de slag zijn, wil dit jaar zijn team ingenieurs uitbreiden. Hoewel de schaarste aan ingenieurs blijft bestaan, is er ook goed nieuws: jongeren tonen meer interesse voor technische richtingen.

Dat blijkt uit de barometer van USG Innotiv naar aanleiding van de vijfde 'Dag van de Ingenieur'. Voor de ingenieursbarometer zijn meer dan 2000 respondenten ondervraagd uit vier doelgroepen: bedrijven die ingenieurs tewerkstellen, de professionals zelf, studenten en derde-graadsstudenten van het middelbaar onderwijs.

De schaarste aan ingenieurs blijft voortduren. In 2011 steeg de vraag naar ingenieurs met 30 procent tot bijna 10.000 openstaande vacatures. Bovendien wil 83 procent van de bevraagde bedrijven zijn ingenieursteam uitbreiden. Al verwacht slechts de helft van de bedrijven dat ze binnen de zes maanden een geschikte kandidaat zullen vinden.

Eindelijk is er ook goed nieuws over de instroom van nieuwkomers in de sector: jongeren tonen meer interesse voor technische richtingen. Ruim de helft van de bevraagde middelbaren scholieren (54 procent) vindt techniek boeiend en overweegt een technische studie aan te vatten. Dit is een stijging met 20 procent in vergelijking met 2011.

In het voortgezet onderwijs is de afname van het aantal studenten in technische richtingen voor het eerst sinds lang gestopt. Het aantal inschrijvingen in technische bachelor- en masterrichtingen is zelfs licht gestegen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen