< Terug naar overzicht

10.000 nieuwe jobs in huishoudhulp

Wie dacht dat informatica, internet en allerhande blitze technologische activiteiten de grote banenscheppers geworden zijn, vergeet een klassieker par excellence: poetshulp of huishoudhulp in het algemeen.

Volgens het kabinet van de federale minister van Werk Freya Van den Bossche (sp.a) zullen er tegen het einde van dit jaar al 12.500 banen bij gekomen zijn in de sector dankzij de poetshulp via dienstencheque, zo werd meegedeeld in een reactie aan De Standaard. Dat is een meevaller, want de regering had gehoopt op 25.000 jobs, maar dan pas tegen het einde van de legislatuur. Dat aantal zou wel eens ruim overschreden kunnen worden.


Misschien vereist het aantal wel enige relativering. Het gaat wel degelijk om nieuwe witte banen, maar er mag verwacht worden dat heel wat jobs nu uit het grijze en zwarte circuit gehaald worden dankzij de dienstencheques. Er circuleren nu zelfs voorbeelden van poetsvrouwen die aankloppen bij bedrijven die erkend zijn om met dienstencheques te werken, en die meteen hun klantenpakket meebrengen.


Volgens een bericht in De Standaard zouden acht op de tien van deze nieuwe witte poetsbanen in Vlaanderen te vinden zijn. Er wordt nu uitgekeken naar een professionalisering van de sector, waarbij de werknemers aangepaste opleidingen krijgen. Wellicht wordt een en ander makkelijker wanneer een eigen paritair comité uit de steigers geraakt.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen