< Terug naar overzicht

1000 euro jobpremie voor laaggeschoolde jongeren

Om laaggeschoolde jongeren meer kansen te geven op de arbeidsmarkt, krijgen werkgevers een loonsubsidie van 1000 euro per maand gedurende drie jaar.

De ministerraad keurde dit voorstel van minister van Werk Monica De Coninck (SP.A) vrijdag goed. Jongeren kunnen voortaan tot hun 27ste gebruik maken van deze regeling en dit gedurende drie jaar in plaats van gedurende 15 maanden en tot 25 jaar voorheen.

Een deel van de werkloosheidsuitkering (500 euro) wordt getransformeerd in een werkuitkering en de werkgever krijgt een bijkomende bijdragevermindering van 500 euro per maand. Op die manier krijgt de jonge werknemer een volwaardig loon dat ook voor de werkgever betaalbaar is. Dankzij deze maatregel is de maandelijkse verlaging van de loonkosten voor laaggeschoolde jongeren 1000 euro. De loonkosten per uur zijn in bepaalde gevallen zo lager dan 10 euro.

Deze maatregel kadert in het tewerkstellingsplan van minister Monica De Coninck. Eerder werd ook beslist een systeem van jongerenstages in te voeren voor laaggeschoolde jongeren. Daarnaast zijn er nog andere loonlastenverlagingen voor jongeren ingevoerd en werd de lastenverlaging voor de eerste drie werknemers voor kmo’s uitgebreid.

“Op die manier creëren we een traject waarbij we jongeren kansen geven door de werkgever tijdens de eerste jaren van de tewerkstelling fors te ondersteunen. Vooral voor laaggeschoolden jongeren loopt het soms mis. We zien echter ook dat na twee jaar op de arbeidsmarkt, de handicap van het ontbreken van een diploma bijna is weggewerkt. Daarom zetten we erg in op het toeleiden van die jongeren naar een eerste job”, zegt De Coninck.

De regeling gaat al onmiddellijk in op 1 juli.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen