< Terug naar overzicht

10% Vlaams overheidspersoneel van vreemde afkomst tegen 2020

Tegen 2020 moet 10% van het Vlaams overheidspersoneel van vreemde afkomst zijn. Momenteel zijn er in Vlaanderen maar 1344 medewerkers van vreemde afkomst of 3,1% van het personeel.

Dat staat in de beleidsnota van Liesbeth Homans (N-VA), Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding. Momenteel telt Vlaanderen 1344 medewerkers van vreemde herkomst, wat overeenkomt met 3,1% van het personeel. Tegen 2020 moet dat zijn toegenomen tot 10%, onder meer door kandidaten te screenen op onterechte uitval op basis van afkomst.

De overheid moet volgens de minister vooral een voorbeeldfunctie hebben. "Een overheid die andere sectoren wil overtuigen om de etnische kloof te dichten, heeft veel meer overredingskracht wanneer ze zelf een doorgedreven diversiteitsbeleid doorvoert."

Tegen 2016 verruimt de Vlaamse overheid ook de definitie van ‘migrant’ door deze voortaan te koppelen aan de Belgische nationaliteit in plaats van de nationaliteit van de EU-15 (de EU-15 zijn de landen die op 1 januari 1995 deel uitmaakten van de Europese Unie). Een Litouwer wordt, bijvoorbeeld, nu beschouwd als een migrant, een Nederlander niet. Tegen 2016 zullen beiden volgens de nieuwe definitie beschouwd worden als een migrant.

Bron: De Morgen/De Redactie

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen