< Terug naar overzicht

1 op de 6 young professionals ontevreden over huidige job

Ongeveer één op de zes jonge professionals is ontevreden over zijn huidige werkplek. Voornamelijk de leiderschapsstijl speelt daarbij een steeds grotere rol, net als de ervaringen tijdens het wervingsproces.

Welgeteld 16 procent van de young professionals is niet tevreden met zijn huidige baan. Dat geldt bij uitstek voor werknemers in de handel. De hoofdredenen zijn een slechte managementstijl en een gebrek aan carrièremogelijkheden.

Jongeren willen een goede leider

Reeds vijf jaar geleden concludeerde een studie dat voor 86 procent van de afgestudeerden de managementstijl een belangrijke factor is in de zoektocht naar een werkgever. Eenmaal aan de slag, stijgt dat percentage: 93 procent van de young professionals met enige werkervaring vindt goed leiderschap nu een essentiële vereiste. Dat blijkt uit de Trendence Young Professional Barometer. Tussen mei en juli 2015 bevroeg het Trendence Institute 7300 afgestudeerden met één tot acht jaar werkervaring.

Wie ontevreden is, vertrekt

Een organisatie heeft vier keer meer kans om een ontevreden werknemer te zien vertrekken dan een tevreden werknemer. Twee derde van alle ontevreden professionals hebben immers plannen om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever.

Steeds belangrijker: de wervingservaring

Bij de beeldvorming over de organisatie speelt de wervingservaring een steeds grotere rol. De wervingsprocedure moet worden gekenmerkt door waardering. Meer dan 90 procent van de young professionals verwacht betrouwbare uitspraken en voldoende informatie over het wervingsproces. Zo kan volgens 89 procent van de ondervraagden zelfs een onsuccesvolle sollicitatie toch een positieve indruk nalaten wanneer er gedetailleerde feedback volgt.

Bron: Personalwirtschaft (personalwirtschaft.de)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen