< Terug naar overzicht

1 op de 4 werknemers krijgt stress door ‘het nieuwe werken’

De meeste werknemers willen overstappen naar ‘het nieuwe werken’ of zijn er al tevreden over. Toch veroorzaakt zoveel flexibiliteit, autonomie en verantwoordelijkheid ook stress, althans bij een kwart van de ‘nieuwe werkers’.

Welgeteld 56% van werknemers wil zelf de werktijden kunnen bepalen. 58% gaat nog wat verder in op de karakteristieken van ‘het nieuwe werken’ en wil ook vooral afgerekend worden op de geleverde output. Dat blijkt uit de Raet HR Benchmark 2014-2015, een studie uitgevoerd door TNS Ripo bij nagenoeg 1600 medewerkers, HR-managers en directeurs uit diverse sectoren in Nederland.

40% heeft nu al flexibele werktijden

Terwijl 56% de grote flexibiliteit echt wil, kan momenteel 40% ervan gebruikmaken, zo toont de studie ook aan. In 35% van de gevallen lenen de werkzaamheden zich gewoonweg niet tot flexibele werktijden en 25% van de werkgevers wil het sowieso niet toestaan.

25% van flexibele werknemers ervaart hogere werkdruk

Een kwart van de flexibele werknemers klaagt evenwel dat al die wendbaarheid de werkdruk de hoogte in jaagt en stress veroorzaakt. In het nieuwe stelsel hebben ze immers het gevoel dat het werken nooit ophoudt, ze blijven ook buiten de gewone werkuren actief, bijvoorbeeld met e-mails voor het werk of met rapporten en dergelijke.

42% van alle medewerkers zegt ook buiten de eigenlijke werktijden op e-mails te reageren. 29% houdt zelfs tijdens vakanties de professionele e-mails in het oog en 14% reageert ook op e-mails tijdens de vakanties.

Bron: PW De Gids (http://pwdegids.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen