< Terug naar overzicht

1 op de 4 Vlamingen heeft gestaakt of is dat van plan

Een kwart van de Vlamingen heeft al één van de voorbije maandagen gestaakt of is van plan om dat volgende week te doen.

Dat blijkt uit een online-peiling van de krant Het Laatste Nieuws bij 794 Vlamingen. Eén op de tien Vlamingen zegt de afgelopen weken al gestaakt of betoogd te hebben tegen de plannen van de federale regering-Michel. Nog eens 15% zegt vandaag het werk te zullen neerleggen tijdens de provinciale acties in Vlaams-Brabant en Brussel, of volgende maandag 15 december tijdens de nationale staking.

De stakingsbereidheid bij mannen is groter dan bij vrouwen: al 13% van de mannen heeft actiegevoerd, tegenover 6% van de vrouwen. Laaggeschoolden gaan ook vaker over tot actie dan hooggeschoolden: 11% tegenover 7%.

Volgens net geen twee op de drie Vlamingen (63%) hebben de betogingen tegen het beleid van premier Charles Michel (MR) overigens geen enkel nut, omdat er toch niets zal veranderen.

Vrouwen geloven (nog) minder in staken dan mannen (69% tegenover 58%). Ook wie jonger is, ziet er weinig heil in: 67% van de 18- tot 34-jarigen gelooft dat stakingsacties geen impact hebben. 61% van de Vlamingen zegt dat wie gestaakt heeft, wél recht van spreken heeft.

Bron: Het Laatste Nieuws

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen